Maide.az

Bu qidaların girdiyi evə xəstəlik girmir

Gül kələmi:   Qaraciyər üçün faydalıdır. Kalsium, A, C və E vitaminləri ilə zəngindir. Antioksidant təsiri vardır.   İspanaq:   Hüceyrələri yeniləyir. Fol turşu, C vitamini, kalium və maqnezium ilə zəngindir.   Qarpız:   A, C vitamini və yüksək miqdarda  likopendən ibarətdir. İnfeksiya və sərbəst radikalları azaltmağa yardımçı olur.     Qırmızı bibər:   C vitamini anbarıdır, beta-karoten ilə zəngindir. İmmunitet sistemini gücləndirməsindən əlavə, sağlam bir dəriyə və gözlərə sahib olmağımızı təmin edir.   Kivi:   Fol turşusu, kalium, K və C vitaminləri ilə zəngindir. Tənəffüs sistemini, xüsusilə soyuqdəymə sonrası yaranan öskürəyi əngəlləyir və xırıltılı nəfəs almaqdan qoruyur.   Sarımsaq:   Sarımsağın xərçəng əmələ gəlməsini əngəlləyici bir təsiri vardır. Həmçinin o xolesterin və qan təzyiqini aşağı salır. /Deyerler.org/